Централният защитник на петодивизионния Шипка от село Драгор - Васил Лукаев, е върнат в класацията "Футболист на годината", след като в петък бе изваден от нея.

Причината за изключването му беше съмнения за манипулиране на вота след рекорден брой гласове за анонимния доскоро аматьор. От вчера името му отново е в списъка за гласуване, а получените гласове за него са възстановени.


В интервю за "24 часа" Васко Лукаев твърди, че не знае кой го е включил в класацията, но според него е станало на шега. Многото гласове, които е получил от феновете си обяснява с разочарованието им от неуспехите на големите футболисти.

"Не съм се надявал, че мога да стигна Бербатов или Ники Михайлов", откровен е студентът. Самият той не е гласувал за себе си, а за Владимир Гаджев.


Васко от село Драгор е категоричен, че фалшификации и манипулиране на вота за него не е имало. Той е по-склонен да се съгласи с мненията във форумите, че е изключен, за да се гласува повече за премиера Бойко Борисов.

"След като аз бях изключен, Борисов изненадващо набра скорост. Аз също мога да кажа, че гласуването за него е нагласено и е решено той да спечели анкетата", заявява Лукаев.


Защитникът, станал сензация за един ден, намира за справедливо връщането му в класацията от организаторите. Споделя, че в НСА много колеги го спирали и изказвали възмущението си от изключването му от анкетата.

"Разбрах, че Бойко Борисов вече е първи в анкетата. Може би затова са решили да ме върнат", преполага Васил Лукаев.


23-годишният футболист признава, че играе футбол за удоволствие и мечтае един ден да тренира деца. Той ще следи с огромно любопитство какво ще се случи оттук нататък в класацията "Футболист на годината".