АС Рома завърши на 2-ро място в Серия А

Отборът на Рома ще завърши на второ място в италианската Серия А през сезон 2013-2014 след като кръг преди края на първенството се намира на това място с 85 точки и е недостижим за останалите отбори след него.

Kevin-Strootman-Roma

След разочарованието през миналия сезон което завърши с не класиране за европейските клубни турнири и загуба на финала за купата на Италия от Лацио.

Този сезон обаче положението бе коренно различно. След като начело на „Римските вълци“ застана Руди Гарсия той привлече няколко много класни футболисти и успя да започне сезона с 10 поредни победи – абсолютен рекорд за Серия А и в крайна сметка да финишира на второто място, което дава право на участие в групите на Шампионската лига.

27-3-2010 Roma-Inter

Отборът на Рома имаше дори шансове за титлата, но с липса на късмет и някои доста скандални съдийски отсъждания шампион в Италия отново е Ювентус.

С футболисти като Миралем Пянич, Даниеле Де Роси, Кевин Стротман и Франческо Тоти феновете на отбора са обнадеждени за новия сезон и очакват нови подвизи от своя любим отбор през следващия сезон.

 

Франческо Тоти ще играе за Рома и през следващия сезон

Легендата на футболен клуб Рома и на италианския футбол Франческо Тоти ще играе и през следващия сезон.

Франческо Тоти

Футболистът на „римските вълци“, който на 27 Септември тази година ще навърши 38 години обяви, че ще играе най-малко и през следващия сезон за своя любим отбор, който се завръща и ще участва освен в италианската Серия А и в най-титулувания европейски турнир – Шампионска лига.

Тоти е един от малкото останали играещи легенди в Италия, който остава верен на своя отбор и прекарва цялата си кариера в него след като през този сезон се отказа и друг такъв легендарен футболист – Хавиер Санети, който прекара цялата си кариера в Интер Милано.

Франческо Тоти през своята кариера има във визитката си трофеи като спечелването на италианската Серия А, купата на Италия и Световното Първенство.